Stuga att hyra
Bilder Kartor Hyresvillkor Priser Bokning Omgivning

 

Information till gäster som bor på Nackeloftet

 

Hjärtligt välkomna

Betalning

Betalning av hyran sker i förskott. En anmälningsavgift enligt kontraktet betalas inom fyra veckor efter det att du fått bekräftelse på att Nackeloftet är ledigt. Resten av hyran betalas fyra veckor före beräknad ankomstdag. Andra villkor kan gälla om du hyrt stugan genom Dalslands Turist. 

Cyklar

Det finns en herr och en damcykel i garaget som du kan låna.

Eldning

Det är tillåtet att elda i kaminen. Det finns ved i vedboden bakom garaget. Se till att ta korta vedträn som passar i kaminen. Det finns tändstickor på hyllan ovanför spisen i köket.
Om olyckan skulle vara framme med eld finns en pulversläckare i garderoben innan för ytterdörren.
OBS Under sommaren 2018 gäller fullständigt eldningsförbud inne och ute!!!

Fiske

Det är tillåtet att fiska till husbehov på bortre nordvästra halvan av Nacketjärnet. Fiskerätten är delat av en linje från sjöns norra till södra ände. Det finns en karta under flik 4 som visar området. Den hitre sydöstra sidan av sjön är privat ägd. De vanligaste fiskar i sjön är gädda och abborre. Vissa fiskredskap kan finnas i garaget som kan lånas.
Information om andra fiskevatten i Dalsland med ädelfisk och var fiskekort kan köpas finns på annan plats i Lofthuspärmen eller på turisinformationen i Ed. Du kan även besöka Fiskespecialisten i Ed på Jordbrovägen 15.

Handla mat och förnödenheter

Närmaste och bästa ställe att handla allt du behöver är Ed. Det är cirka15 kilometer dit. Det finns en turistkarta över Ed i Köpmansbänkens utdragslåda.
Ett större utbud av varor och tjänster kan du finna i Bengtsfors, 25 kilometer, 
Mellerud, 30 kilometer och Åmål, 55 kilometer.

Hälso- och sjukvård

Det mesta du kan behöva av vård finns på Bäckefors Vårdcentral. Dit är det ca 15 kilometer. Telefon: 010 441 675 00. Det finns en vit väska med sjukvårdssaker i skåpet i duschrummet.

Internet

Det går att koppla upp sig på Internet genom den bredbandsrouter som finns i huvudbyggnaden. Adressen: Nätverk: Telia-EC-EC262F och lösenord/password:B93920E067.  

Nackeloftet presenteras på Nackeloftets hemsida www.helling.se. Under länken ”Stuga att hyra” finns mer information.

Kanadensare och optimistjolle

Till Nackeloftet hör en stor gul kanadensare och optimistjolle. De ligger antingen nere vid bryggan eller vid vedboden bakom garaget. Paddlar och flytvästar finns i garaget eller i en låda nere i hamnen. Om du ger dig ut på en längre tur och behöver dra kanadensaren mellan sjöar finns det en kanotvagn i garaget att låna. 

I Köpmansbänkens utdragslåda finns en särskild kanotkarta över Dalslands väl organiserade kanotleder. Den heter ”Kanotland”. Dessa kanotleder hör till de finaste och vackraste vi har i Europa.


Kyl, frys, ugn, spis, kaffebryggare

Vid behov finns bruksanvisningar i skåpet över ugnen.

Köksutrustning

Det mesta som behövs av köksutrustning finns i stugan. Där finns även en förteckning.

 

Lekplats för barn

Här på Nackehultet har vi gjort mycket för att barnen skall trivas. De har lov att använda alla uteleksaker som de finner i garaget och på tomten. 
Vintertid finns många olika vinterleksaker i garaget som de kan få låna.

Mygg och knott

Om du vill sova för öppet fönster finns det myggnät som du kan sätta upp på kardborreband som finns i fönster på övre våningen och i duschrummet.

Parkering


Bilar och motorcyklar ställs på parkeringsplatsen på andra sidan vägen nedanför Lofthuset.

Privata saker

Köpmansbänken innehåller vissa privata saker och får inte användas av hyresgästen. Däremot får garderoberna och hörnskåpets nedre del användas för privata tillhörigheter.

RADIO OCH TV

Det finns två radioapparater. Den på nedre våningen har CD och kassettbandspelare. 

Däremot finns det ingen TV. Om det är något speciellt som du vill titta på kan du få göra det hos oss i Nackehultet när vi är hemma. Vi har en TV på övre våningen i det stora huset.

Roddbåt

Nere vid sjön Nacketjärnet finns i närmaste vik vår grönvita roddbåt. Den är av traditionell Dalslandmodell – byggd för att passa på de långsmala sjöarna. Såväl denna båtmodell, som själva båten heter ”Prömmen”. Om de grönvita årorna inte finns vid båten står de i garaget. Observera att de sätts i årtullarna ”bakvända”. Du behöver aldrig lossa linan i aktern som har en karbinhake för fästning vid den vita bojen. Linan har rätt längd. Fäst båtens lina i fören vid stolpen med dubbelt halvslag. Dra inte i linan för hårt – då kommer bojen med som är löst förankrad på sjöbotten.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus i Nackeloftet! Det finns heller inga askkoppar i huset!

Städning

Dammsugare, skurhink, skurborste, mopp, skurtrasa, sopskyffel och sopborste finns i skrubben under trappan. Vi räknar med att du gör en storstädning innan du åker och lämnar Nackeloftet i samma skick som du fann huset när du flyttade in. Det finns soptunna vid vägen. Här krävs ingen källsortering. 

Vi kan åta oss denna storstädning. Det kostar 500 kronor som du betalar före avresan.

Sängkläder och handdukar

Vi räknar med att du har med dig dina egna sängkläder och handdukar.
Om du inte har några med dig kan du få hyra av oss. Det kostar 100 kronor/set.

Takkronan i form av ett vagnshjul

Vagnshjulet har fyra lyktor som kan tändas med tändstickor. Behållarna är fyllda med tändvätska när du flyttar in. Behöver du mer tändvätska finns det en plastflaska med gul etikett i skåpet i duschrummet. 

Vagnshjulet kan firas ner när du skall tända. Var mycket försiktig när du fyller på tändvätska! Det är inte lätt att se när behållaren är fylld. Lägg gärna t ex en tidning eller tallrik under lyktan när du fyller på tändvätska.

Telefon och telefax

Ingående samtal: 0046 (0)530 62 000. Det är samma telefonlinje som till huvudbyggnaden.

Utgående samtal. Skriv på listan som finns vid telefonen hur länge samtalet varat och vart du har ringt. Samtalen kan betalas vid avresan eller faktureras senare. Skriv upp på blocken vilka samtal du har ringt.

Tyvärr är det svårt att få kontakt med mobiltelefoner här på gårdsplanen. Du kan behöva gå en bit bort längs vägen för att få säker telefonkontakt. Du kan även vidarekoppla mobilen till Lofthusets fasta telefon 0530 62 000..

Turistbroschyrer

I skänkens utdragslådor finner du turistbroschyrer över Dalsland och Bohuslän. Vi räknar med att du lägger tillbaka dem om du lånar dem.

Tvätt

Vi har en tvättmaskin i Nackehultet som du kan få hyra. Det kostar 50:- varje gång du tvättar. Det finns ett klädstreck för att torka kläder mellan träden bakom Nackehultets huvudbyggnad.

Utflykter och kartor

Se till att göra vandringar i skog och mark här runt Nackeloftet! Här finns en mycket omväxlande och vacker natur. Dalsland beskrivs ofta som en miniatyr av Sverige. På promenader kan du förvissa dig om att det är sant. Inom några få kilometers avstånd finner du de mesta av den vackra natur som Sverige kan erbjuda turisten. Här finns många sällsamheter i naturen och fornminnen från bronsålder fram till idag. 

För vandringar i skog och mark eller cykelturer finns tre utfärder att välja emellan: Natur & Kulturspåret, Motionsspåren och Cykelspåret runt sjön Iväg. För vardera finns i Nackeloftet guider att tillfäligt låna och ta med på färden. De innehåller kartor och information om tillsammans 57 sevärdheter.  Glöm inte att lägga tillbaka guidern och kartorn på sin plats när du har kommit tillbaka från vandringen, cykelturen eller paddelturen..

Villkor för uthyrning

Det finns ett särskilt dokument i pärmen som heter ”Villkor för uthyrning av Nackeloftet. Där beskrivs bland annat:

-          Att bokningen är bindande när du betalt bokningsavgiften.

-          Att resten av hyran skall betalas fyra veckor före avtalad ankomstdag.

-          Vad som händer om du inte betalar i tid.

-          Vad som gäller om du vill avboka.

-          Dina rättigheter och skyldigheter

-          Skäl till att ditt hyresavtal omedelbart upphör

Värdparet Sonja och Janne Helling

Om vi inte är här på Nackehultet kan du som regel nå oss per telefon genom att ringa 0705 163 573 eller 
0702 304 719.

Värmeelement

Det finns elektrisk uppvärmning i Lofthuset med termostater. Om du har svårt att reglera värmen kan vi hjälpa till med det. Om det blir för kallt på nedre våningen finns ett elektriskt element som du kan få låna.

Här kan du söka i innehållet

Hemsidans ägare:

Jan och Sonja Helling
Järnvägsgatan 5
461 31 Trollhättan

0705 163 573


Hemsida med Sitoo

Copyright 2010