Janne & Sonja Släkthistoria Nackehultet Sverigehändelser Miljö & Klimat Böcker & Artiklar
Om hemsidan Månadernas händelser Släktregister Sommaren 2019 Julbrev 2018 sve

Välkommen till Sonja och Janne Helling

Sonja-och-Janne-Hultet-2016-1.JPG

      Sonja och Jan Helling
     på Nackehultets veranda

Vi har på Pages in English ​lagt in sidor som även kan läsas av den som behärskar engelska. Här kommer det in många noveller som på engelska kallas "short stories". Dessa är främst avsedda för släktingar i USA.
Från år 2018 finns alla 10 kapitel införda av boken
"My sister Christina", översatta till engelska.

Okt-1.JPG    Fotografi från vår hamn i Nacketjärn. Okt 2017

IMG_2854.JPG

Nackehultet och Nackeloftet

Sonjas-slaektforskning.JPG

Rummet hemma i Trollhättan
där Sonja håller på med släktforskning
.

5 december 2019

∎ Inte längre någon förinformation i e-post om uppdateringar

Information om uppdateringar av hemsidan kommer fortsättningsvis att ske på denna första sida. Datum när så har skett framgår av sidans röda rubrik. Vi fortsätter med uppdateringar så länge vi orkar. Alla införda nyheter har här fått blå text och en understrykning. Genom att klicka på den kommer du direkt till det nya dokumentet. Under den flik ovan som heter: "Om hemsidan", finns förklaringar till såväl Hemsidans utformning som information om Familjegruppen.

 Alla artiklar och böcker som Janne producerat

Det blev problem för Janne att skriva artiklar efter att han råkade ut för brott på höger underarm och hand i maj 2019. Han ramlade ner från vår båtbrygga i Nacketjärn och blev gipsad på NÄL. En stor del av sommaren har han haft rehabilitering på Nackehultet. Han kan nu åter skriva artiklar på svenska och engelska för sina släktingar i USA. Här finns första delen av artikelserien som heter Stad och Land
samt Rapport från en Booker.

- Våra ca 50 artiklar på svenska från 2017 och till 2019 finns under en
  flik som heter: "ARTIKLAR & BÖCKER".
- Alla 35 artiklar på engelska finns på "Pages in English"
  under fliken "SHORT STORY".

Under BÖCKER finns förteckning över de 38 som Janne skrivit.
Sista "boken" Janne producerade 2019 blev ett häfte med namnet:
Sevärdheter längs vägen runt sjön Iväg mitt i Dalsland från 2019.

Vår kalender Månaderns händelser är uppdaterad till 30 november.

Vår gäststuga Nackeloftet.

Den kan våra släktingar och vänner låna kostnadsfritt som tidigare. Nu har vi lagt in en kalender för 2020 som visar när stugan även är uthyrd till Airbnb-gäster.
 

Den kan våra släktingar och vänner låna kostnadsfritt som tidigare. Nu har vi lagt in en kalender för 2020 som visar när stugan även är uthyrd till Airbnb-gäster.
 

Sonja har skrivit om sina föräldrars kärlekshistoria.

Manuskriptet är överlämnat till Anna-Lena, sonsonen Albin samt sonen Tomas för granskning och redigering. Tanken är att det skall bli en bok. I november 2019 har hon slutredigerat alla texter och tagit fram bilder.


Sonjas aktuella projekt

Förutom att skriva om sina föräldrar Ruth och Otto Persson, så har Sonja på nytt engagerat sig i politiken. Hon kommer från 2019 att ingå i Överförmyndarnämnden i Trollhättan. Under 2018 avslutade Sonja sina insatser som god man och/eller vårdnadshavare för ensam-kommande flyktingbarn.

Dessutom räknar Sonja med att fortsätta med trädgårdsskötsel och blomsterarrangemang på fritidsgården Nackehultet. Därutöver håller Sonja med glädje kontakter med våra barnbarn, och inte minst med våra två yngsta barnbarn som bor med sin familj på ön Tjörn.

Sonja ägnar sig numera även åt att fotografera med sin mobil och att vara aktiv med inlägg på vår sida "Familjegruppen" i Facebook. Denna sida innehåller fortlöpande nyheter om oss och lite om barn och barnbarns familjeliv. Den är bara öppen för oss två och för medlemmar i våra tre barns familjer.

Information om Janne och Sonjas aktiviteter

Senaste månadernas händelser.


 Släktregistret

För många år sedan övertog Janne ansvaret efter sin far Hjalmar Helling för uppdateringar av vårt släktregister. Det är digitaliserat  i programmet MinSläkt. Detta program har 2019 graderats upp till version 4.3. Janne har tagit itu med uppgiften att utnyttja nya möjligheter. Observera att registret även innehåller många av Sonja´s släktingar, hämtade från boken "Hans Görans släkten, som är tryckt 1964.


I registret finns över 2 000 personer. Janne har fortlöpande i sin dator tillfört nya uppgifter om släktingar. Sedan flera år har vi fått såväl julbrev som julkort, samt på senare år även julhälsningar i form av meddelanden på internet. Det som har glatt oss mest är julbrev som berättar om vad som har hänt i våra släktingars familjer under året. I början av året har vi överfört ny information till vårt släktregister.

Janne har förhoppningar om att kunna lägga ut släktregistret på internet. Han vet ännu inte hur det skall gå till. Bland annat krävs att alla nu levande personer kontaktas för att godkänna detta. Därför saknas på sidan om "Släktregister", än så länge den informationen. Vi kommer här, och på första sidan, att informera dig när det är möjligt att söka information om dina släktingar i detta register..  

Länk till: Här bor vi i Trollhättan

(Observera att vi tagit bort "Sidor på tyska". Det beror på att vi inte längre själva hyr ut Nackeloftet. Det sker numera genom företaget Airbnb.
Denna uthyrning sköts av Anna-Lena Helling och Sonja Helling)

Här kan du söka i innehållet

Hemsidans ägare:

Jan och Sonja Helling
Järnvägsgatan 5
461 31 Trollhättan

Janne 0705 163 573
Sonja 0702 304 719


Hemsida med Sitoo

Copyright 2010