Janne & Sonja Släkthistoria Nackehultet Sverigehändelser Miljö & Klimat Artiklar & Böcker
Greta Thunberg Agenda 2030

Greta Thunberg och Organisationen "Youth Climate Movement"


En som fått stor uppmärksamhet långt utanför landes gränser är den nu 16 åriga Greta Thunberg. Hennes välgrundade synpunkter om krav på omedelbara åtgärder av beslutsfattare när det gäller åtgärder för att stoppa pågående klimatkris har väckt stor uppmärksamhet under 2018. Hon har deltagit som talare i många inflytelserika organisationer runt om i världen. 

Hon har inte bara inspirerat ungdomar utan även beslutsfattare att överväga behovet av nödvändinga åtgärder för att rädda livet på jorden.

Den 21 februari 2019 var hon inbjuden som första talare på heldagsmöte om EU:s framtid. Efter henne talade EU-parlamentets ordförande, EU-kommissionens ordförande och generalsekretaren i European Youth Forum, som samlat många av europas ungdomsorganisationer.

Greta Thunberg har bidragit till skapandet av organisationen "Youth for climate". På eftermiddagen den 21 februari 2019 mötte hon först tusentals elever i centrala i Bryssel för att hålla tal och fortsatte sedan till Paris där hon deltog i flera stora manifestationer med franska skolelever. Från Paris har hon sedan fortsatt med tåg till ett dussintals andra städer i Europa. Även i USA har ungdomar på många håll tagit initiativ till klimat strejker, inspirerade av Greta Thornberg. En slogan som ungdomar använt: "Make the world Greta again". 

Greta-och-We-are-the-change.jpg

Institute for Science about Climate Change (PIK)

En professor vid detta institute, som är lokaliserat till Tyskland, är svenskean Johan Rockström. Enligt hans uppfattning är de aktiviteter som Greta Thunberg har inspirerat till bland ungdomar runt om i världen en av de viktigaste rörelser som världen hittills har bevittnat.  Tio tusentals skolungdomar speglar de resultat från forskning som vetenskapen har presenterat sedan åtskilliga år. Politiker har fått tillgång till dessa fakta men har ännu inte i tillräcklig utsträkning vidtagit nödvändiga åtgärder för att förhindra de ständigt ökande antalet klimatkriser runt om i världen.

Klimatfraagan-i-mars-2.jpgKlimatfraagan-i-mars-3.jpgKlimatfraagan-i-mars-4.jpg

Klimatfraagan-i-mars-1.jpgKlimatfraagan-i-mars-2.jpg

Här kan du söka i innehållet

Hemsidans ägare:

Jan och Sonja Helling
Järnvägsgatan 5
461 31 Trollhättan

Janne 0705 163 573
Sonja 0702 304 719


Hemsida med Sitoo

Copyright 2010